CROP CIRCLES
JORDSTRÅLNINGS-
CENTRUM

SYNLIGGÖR DET OSYNLIGA !
LÄNKAR m.m. om
SÄDESFÄLTCIRKLAR
CROPCIRCLES
KORNCIRKLER

http://cropcircles.vingar.se 

SIDAN SENAST UPPDATERAD:  2009-06-24
Bakgrundsfoto och andra bilder: Eva Svensson/Jordstrålningscentrum

 

Sädesfältcirkel i Järfälla (utanför Stockholm) augusti 2006.

Vår vän Jeanette i JiS (Jordstrålningssällskapet i Stockholm) var så uppmärksam att hon på morgonen 7 augusti på väg till jobbet från bussen upptäckte en sädesfältcirkel i Viksjö, nordväst om Stockholm.  Flera från JiS har varit och kollat den. Är den äkta? Läs vidare så får ni våra slutsatser efter att ha varit där. Cirkeln fanns kvar ganska länge efteråt och kanske syns spåren så 'änge det är snöfritt om man ej plöjt. Cirkeln var ca 20 -25 m totalt och bestod av 3 cirklar utanför varandra, ungefär som en lök med 3 skal. Cirkelformationen bestod av rakt nedliggande säd, där alla strån låg bredvid varandra åt samma håll, ungefär som ett kammat hår. I mitten fanns en slags otydligt utformad  trekant.

Vi upptäckte att stenar åkt med i den riktning stråna låg, gropen där de legat syntes tydligt ett par decimeter bort eftersom det tydligen inte regnat sedan cirkeln gjordes. Tittar man på stråna så var de nedvikta alldeles vid marken, så som det blir om man trampar eller drar något tungt på dem. Säd från ”riktiga” cirklar i England är böjda vid en led högre upp på grässtråt. Vi har ett sådant engelskt grässtrå hemma att jämföra med. När vi mätte den innersta cirkelns tjocklek så skilde det  nästan 30%  på olika ställen runt om, dvs. den var ganska slarvigt gjord. Två nedlagda trianglar i mitten, som borde varit raka, var något sneda.

Vi intervjuade stortrollet som var i närheten. Han om någon borde ju veta hur detta gått till. Han sade att det varit människor där och gjort cirklarna med verktyg. Troligtvis skulle det kunna vara en planka som man trampar runt, för det är vanligt.  Någon form av UFO-aktivitet tycks dock ha funnits på platsen. Det fanns (som det nästan finns överallt) energier ut och in även nära cirkeln, vi tyckte att den starkaste dock gick vid sidan om mitten. En energi som fanns i mitten, den sjunde planetariska kraften, har Eva funnit en gång förut i en sädesfältcirkel i Skara för ca 10 år sedan. Där var det två enkla cirklar intill varandra med denna energi i mitten mellan dem. Denna märkliga energi där man efter en stund kan känna sig uppumpad som en broilerkyckling eller varför inte som en Michelingubbe.  

I mitten av sädesfältcirkeln i Stockholm fanns någon sorts sexkantfönster, dock ej vid den sida vi gick in. Vi har också hört andra med slagruta mäta planetlinjer och även andra linjer in till mitten av cirkeln.

Vår slutsats blev att denna sädesfältcirkel inte var äkta, dvs. den har gjorts av människor.

Den som tror något åt ena eller andra hållet får gärna höra av sig, för på detta område är vi ju stora amatörnybörjare!  

Vägbeskrivning:
 
Från Stockholm: Åk E18 mot Västerås. Sväng av mot Viksjö (= avfarten till IKEA i Barkarby). Ta vänster i första korsningen, dvs åk under E18. Kör rakt fram mot Viksjö. Det är ett par km att åka. Korsa Järfällaleden. Kör vidare på Viksjöleden och stanna t ex vid stora gallergrinden vid Elektronikhöjden (ett industriområde på höger sida). Sädesfältcirkeln ligger sen rakt fram nedanför backen i nästa åker på höger sida (synlig från Viksjöleden), dvs. mellan Elektronikhöjden och "Jordbro gamla tomt". Man kan också åka ner till Kassavägen, där finns gamla industritomter att parkera på.

Enligt  http://hitta.se   Färdig länk till kartbilden.
Skriv in ”Elektronikhöjden, Järfälla” så finns/fanns cirkeln ca 300 m väster om korset Viksjöleden & Elektronikhöjden. På det gula området öster om ”Jordbro gamla tomt”, åt det hållet som den prickade stigen finns. Rakt ovanför där det står ”Viksjöleden”, när vi valt förstoringsgrad ”8”.

På gröna kartan, tror vi att vi ser GPS-
Koordinater:  X=6588948  Y=1614925


Kolla hur avbrutna stråna är, som om de vore trampade eller blivit nedtryckta med planka eller liknande, eller vad tycker ni?

Detta är en av triangelkanterna, som väl var tänkta att vara raka?

Denna sten har flyttats i strånas "fall"-riktning från gropen i vänstra sidan.
Och det fanns flera exempel. Vi låg med näsan i marken och kollade.

 

På denna domän http://vingar.se hittar ca 250.000 besökare årligen även andra
 

 
[Vingar/www/a-vingar-sajt-ruta.htm]

 

JORDSTRÅLNINGSCENTRUM
SYNLIGGÖR DET OSYNLIGA !
Kontor:  
Stockholmsvägen 158,  187 32  TÄBY
Tel & fax:  08 - 510 110 25

E-post-adressen finns på vår förstasida.
www.jordstralningscentrum.se

Föredrag och kurser hålls centralt inne i Stockholm.

 

Till Jordstrålningscentrum

Till vingar.se